Behandlingar

Estetisk tandvård centralt i Stockholm

Det ska vara enkelt att ta sig till tandläkaren, oavsett om man har akuta besvär eller har bokat tid för estetisk tandvård. Och för dig som bor i Stockholm blir det knappast enklare än att ta dig till oss, mitt i city, ett stenkast från Hötorgets tunnelbanestation.

Våra tandläkare är specialister på estetisk tandvård och kan hjälpa dig att åtgärda det du är missnöjd eller har problem med. Vi börjar alltid med en grundlig konsultation där vi berättar vad vi kan göra och vad du kan förvänta dig för resultat. Hos oss behöver du aldrig känna någon stress, utan allt får ske i din egen takt.

Här nedanför beskriver vi lite mer om vad vi erbjuder inom estetisk tandvård.

Tandblekning

Med åldern gulnar våra tänder och får missfärgningar. Det är en naturlig process och det drabbar alla, om än i olika hög grad. För den som röker eller snusar, eller dricker mycket kaffe, te eller vin, så ökar risken för ordentliga missfärgningar, men det kan även hända dig som lever ett väldigt sunt liv.

Vi erbuder tandblekning med Philips patenterade metod Zoom WhiteSpeed, en av de allra effektivaste och säkraste metoderna för att bleka tänder. Knappt en timmes behandling med Zoom WhiteSpeed kan ge dig upp till åtta nyanser vitare tänder vid ett och samma tillfälle.

Skalfasader

En skalfasad, eller tandfasad, är ett tunt skal i porslin som kan klistras på en tand som är skadad eller missfärgad. Det här är en allt populärare metod för att återfå ett vackert leende eftersom det innebär ett minimalt ingrepp, går fort och ger ett permanent resultat (en skalfasad kan sitta i uppemot 25 år). Det går utmärkt att göra skalfasader för en hel tandrad.

För att fästa skalfasaderna slipar vi ner en liten del av de bakomliggande tänderna. Därefter görs ett avtryck och fasaderna tillverkas, formges och färgas för att passa in helt naturligt med dina övriga tänder. Slutligen limmas skalfasaderna på tänderna och dina tänder ser ut som nya!

Tandreglering

Snedställda eller glesa tänder kan vi åtgärda genom tandreglering. Vi använder oss av ClearCorrect, en så gott som osynlig tandställning som i det närmaste blivit ny standard inom tandreglering. En behandling med ClearCorrect brukar ta mellan 10 och 30 veckor i genomsnitt.

Keramiska implantat

Som ett alternativ till tandimplantat av titan kan vi erbjuda keramiska implantat. Det har under senare år blivit allt mer tydligt att implantat av titan kan innebära biverkningar som allergier och en förhöjd risk för infektioner. Dessutom drar sig en del patienter för att operera in ett metalliskt material i kroppen.

Keramiska implantat fäster lika bra i käkbenet, har lika god hållfasthet och är på det stora ett fullvärdigt alternativ till titanimplantat för dig som av en eller annan anledning inte vill ha ett implantat av titan.

clear correct skena

Våga le igen!